Köpvillkor

ALLMÄNT - Om du är under 18 år så måste du ha målsmans tillstånd att beställa hos oss. Alla försök till bedrägeri polisanmäls.

Betalningssätt

Kortbetalning Visa/Mastercard- Sker via säker anslutning till NETS och är kostnadsfritt.

Direktbetalning via internetbank - Vi accepterar direktbetalning via alla svenska banker som erbjuder det: Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank. Direktbetalning är kostnadsfritt. Vi samarbetar med Payson för säker anslutning vid direktbetalningar.

Faktura - Vill du betala mot faktura gäller följande villkor:

-Du är minst 18 år

-Du har inga tidigare betalningsanmärkningar

-Kredittid är 10 dagar

-För företag gäller 30 dagar om ni registrerar er.

Vi gör en kreditkontroll på alla kunder som väljer faktura och det kan gå ut en omfrågandekopia.

Vi kan även om du lägger en order och inte uppfyller alla kraven komma att ändra ordern till annat betalsätt. Men vi kontaktar alla kunder det kan beröra via mail.

Om betalning uteblir tillkommer påminnelseavgift på 60,00kr samt dröjsmålsränta med referensränta +8%.

Fraktkostnad - Vår vanligaste fraktkostnad är 39:- för alla kalendrar och Filofaxer. Väggkalendrar och större kalendrar 49:- Alla ordrar över 600:- fraktfritt. Priser - Alla priser på kalenderkungen.se anges i Svenska kronor. Som standard anges alla priser inklusive 25 % moms.

Leverans - Vår leveranstid är 2-5 vardagar. I stort har vi alla produkter i lager, skulle inte så vara fallet beställer vi hem det på någon/några dagar och en liten försening kan uppstå. Skulle varan vara restnoterad eller dröja en längre tid kontaktar vi er om ni önskar vänta eller kostnadsfritt avboka er order.
Reklam & profilprodukter - Enligt allmänna leveransvillkor för grafiska prestationer 2010 (ALG 2010) är överupplaga vid prestation till slutlig beställare tillåten, såvida annat inte avtalats, med 8 % vid upplaga under 20.000 ex dock högst 800 ex, med 4 % vid upplaga 20.000-50.000 ex dock högst 1.000 ex, samt med 2% vid upplaga över 50.000 ex. Övriga villkor enligt allmänna leveransvillkor för grafiska prestationer 2010 (ALG 2010)

Vid beställningar utanför Sverige ansvarar kunden för att betala eventuell moms och tull.

Ej utlösta paket - Beställda men ej uthämtade paket debiteras med full frakt tur och retur samt expeditionsavgift, dock minst 160:- inkl moms. Ej uthämtad försändelsebetraktas inte som utnyttjande av ångerrätten.

Beställningar i andras namn - Det inte tillåtet att beställa varor i någon annans namn eller adress utan dennes vetskap och godkännande. Alla bedrägeriförsök polisanmäls. Vi loggar IP vid varje beställning som bifogas polisanmälan.

Reklamation/Ångerköp/Avbeställning - Mottagaren är ansvarig för att kontrollera att leveransen och produkterna är oskadda i samband med mottagande av paketet. Vid eventuella problem med paket eller saknade varor så måste ett skriftligt meddelande skickas via mail till info@kalenderkungen.se inom skälig tid.

För reklamationer, ångerköp och avbeställning, se vår sida för Returhantering. Vid godkänd reklamation/hävning av köp så återbetalar vi summan för din beställning inom 30 dagar.

Personuppgifter - Vi behandlar alla personuppgifter som du lämnar i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL 1998:204). Vi garanterar att inga uppgifter om dig säljs eller används till reklamutskick från tredje part, utan endast används internt av kalenderkungen.se. Din e- postadress används till orderbekräftelsen samt till övrig information om din beställning. Vi förbehåller oss också rätten att i vissa fall göra reklamutskick till den e-postadress du uppger om du inte angett att du inte vill ha dessa. Vill du göra ändring av uppgifterna eller bli borttagen ur registret ber vi dig kontakta vår kundtjänst.

Konsuments (privatperson) ångerrätt vid distansavtal - Vi följer Konsumentverkets rekommendationer för e-handel. Konsument har på sin sida lag om konsumentskydd vid distansavtal m.m. Den närmare anger, i vissa fall rätt att frånträda ett köp genom att lämna eller sända ett meddelande om detta inom 14 dagar från den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av denna. Läs mer om din ångerrätt här


Personlig kalender
Observera att personlig kalender inte omfattas av ångerrätten enligt distanshandelslagen då alla personliga kalendrar är individuella och tillverkas specifikt för varje kund. Du som kund är ansvarig för att du har tillåtelse att använda bilder du laddar upp på websidan. Alla bildillustrationer ska ses som just illustrationer och kan ej garanteras återge exakt utseende och beskaffenhet. Leveranstiden är cirka 3 veckor.


Kalendern kan innehålla tryckfel, och kalenderkungen.se frånsäger sig allt ansvar för vad ett sådan tryckfel skulle kunna innebära. I övrigt gäller övriga villkor även personlig kalender.


Namngravyr
Kalender med namngravyr omfattas inte heller de av ångerrätt enligt distanshandelslagen då det är en personifierad kalender med gravyren. Övriga villkor gäller för kalendrar med gravyr. Illustrationen av namngravyr ska ses som en illustration och verkligheten kan skilja sig mot bilden. Leveranstiden är förlängd när det kommer till kalendrar med namngravyr.

Tvist - Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer vid eventuell tvist.

Övrigt - Fakta- och prisuppgifter lämnas med reservation för tryckfel, leverantörers prishöjningar, ev. oriktigt angivna tekniska specifikationer m.m. samt för slutförsäljning. De uppgifter som lämnas härigenom utgör inte någon utfästelse om användbarhet, lämplighet, garanti m.m. annat än där så är direkt angivet. Kalenderkungen.se förbehåller sig rätten till ändring av samtlig information utan föregående avisering.